Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019 12:04

Μικρασιατική Περιπλάνηση Κάθε Σάββατο!

Περιήγηση στην ιστορία, τον πολιτισμό και τις έντονες μνήμες που ζωντανεύουν στις περιοχές, όπου διαδραματίστηκαν σημαντικά γεγονότα με έντονες επιρροές στο παρόν.

Μια γνωριμία με τόπους γεμάτους όμορφες εικόνες της παλαιότερης και της σύγχρονης ζωής.

 

4 & 5 διανυκτερεύσεις

Κάθε Σάββατο Μικρά Ασία & Σμύρνη Από 195 €

 

Τσανάκκαλε – Αϊβαλί – Μοσχονήσια – Σμύρνη – Έφεσος – Κιρκιντζέ – Κουσάντασι – Πέργαμος – Τροία

 

1η ημέρα: Ξάνθη - Τσανάκκαλε (290χλμ.)

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση στις 08:30πμ. Με ενδιάμεσες στάσεις καθ’ οδόν, φθάνουμε στα σύνορα. Τελωνειακός και αστυνομικός έλεγχος και σύντομη στάση στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη και περνώντας έξω από την Κεσάνη, θα διασχίσουμε τα στενά του Ελλησπόντου από τη Μάδυτο στο Τσανάκκαλε, με το ferry-boat.. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος για εξ ιδίων περιήγηση στην πόλη και διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Τσανάκκαλε - Αϊβαλί - Μοσχονήσια - Σμύρνη (160+170 χλμ.)

Μετά το πρωινό δια μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής στις κατάφυτες πλαγιές του όρους Ίδη, συνεχίζουμε για Αδραμύττιο όπου Θα φτάσουμε στο πανέμορφο Αϊβαλί, τις αλλοτινές Κυδωνιές, μέσα σε ένα απέραντο κάμπο από ελαιόδεντρα, όπου θα περιηγηθούμε στα γρα-φικά πέτρινα σοκάκια με τις παλιές σαπωνοποιίες και θα δούμε τα παλιά ελληνικά χρωματιστά αρχοντικά με τις λουλουδιασμένες αυλές τους, που σώζονται ακόμη και κοσμούν το Αϊβαλί. Βόλτα στο γραφικό λιμανάκι με τις παραδοσιακές ταβέρνες και επίσκεψη στα πανέμορφα Μοσχονήσια, ένα σύμπλεγμα από 22 μικρά νησάκια διασκορπισμένα στο κόλπο του Αϊβαλιού. Επίσκεψη στον ανακαινισμένο Ναό των Ταξιαρχών του 1890. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Σμύρνη δια μέσου Μενεμένης και Κορδελιού, φθάνουμε στην πολύπαθη και κοσμοπολίτισσα Σμύρνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος και δείπνο.

3η ημέρα: Έφεσος – Κιρκιντζέ - Κουσάντασι - Σμύρνη (95+95 χλμ.)

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε νότια, στην καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας. Θα επισκεφθούμε την Αρχαία Έφεσο. Η αρχαία Έφεσος αποτέλεσε για πάνω από 1000 χρόνια μια μεγαλούπολη του ελληνισμού. Πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για την λατρεία της Εφεσίας Αρτέμιδος. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και αναφέρεται στις γνωστές προς Εφεσίους επιστολές του αποστόλου Παύλου και ως μία από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νυμφαίο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο. Κοντά στην Έφεσο θα επισκεφθούμε τον Κιρκιντζέ, το πανέμορφο και γραφικό ελληνικό χωριό, που αναφέρει η Δ ιδώ Σωτηρίου στα «Ματωμένα Χώματα». Συνεχίζουμε για το κοσμοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά του και γεύμα εξ ιδίων σε παραθαλάσσια ταβέρνα. Επιστροφή στην Σμύρνη και δείπνο.

 

4η ημέρα: Σμύρνη – Πέργαμος - Τσανάκκαλε (220 χλμ.)

Πρωινό και μια τελευταία περιήγηση της πόλης όπου θα δούμε το Διοικητήριο με το γραφικό Ρολόι του, τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, την ιστορική προκυμαία της, το Κορντόν και τον παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό. Χρόνος ελεύθερος στη πλούσια αγορά της πόλης, το Κεμέραλτι. Στη συνέχεια αναχωρούμε για να επισκεφθούμε την Αρχαία Πέργαμο, μία από τις λαμπρότερες πόλεις της αρχαιότητας. Ξενάγηση στο Ασκληπιείο, την Βασιλική του Αγίου Ιωάννου, την Κόκκινη Αυλή. Στάση για γεύμα εξ ιδίων και συνεχίζουμε με γεμάτες όμορφες αναμνήσεις για το Τσανάκκαλε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

5η ημέρα: Τσανάκκαλε -Τροία - Ξάνθη (290 χλμ.)

Μετά το πρωινό μας, επίσκεψη στις αρχαιότητες της μυθικής Τροίας, την πόλη του Πριάμου, όπου θα δούμε ερείπια από την παλιά πόλη και το αντίγραφο του Δουρείου Ίππου. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο με τα αλλεπάλληλα στρώματα υπολειμμάτων από τις διάφορες φά-σεις ύπαρξης της πόλης. Θα διασχίσουμε τα στενά των Δαρδανελίων και δια μέσω της Καλλίπολης, γενέτειρα της γνωστής σε όλους μας Σοφίας Βέμπο. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθ΄ οδόν, άφιξη αργά το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

 

Περιλαμβάνονται στην τιμή:

1.Μεταφορά

2.Διαμονή σε Ξενοδοχείο της επιλογής σας

3.Πρωινό ή Ημιδιατροφή

4.Ασφάλεια αστικής ευθύνης

5.Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος)

6.Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:

1.Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους

2.Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα 

3.Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα

4.Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

Πληροφορίες Ταξιδιού

  • Διάρκεια Ταξιδιού: 5 & 6 ημέρες
  • Προορισμός: Μικρασιατική Περιπλάνηση

Προτεινόμενος Προορισμός

Πωλήσεις