Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 11:45

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!

ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ... ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ! 

 

Χίλιες και Μία Νύχτες… βόλτες στο ιστορικό κέντρο

 

Παρ’ όλο που ήταν επί εκατό σχεδόν χρόνια η πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, και σημαντική πόλη των Ρωμαίων ακόμα πιο παλιά, η Αδριανούπολη έχει τη γοητεία της ακόμα και για όσους η Ιστορία αφήνει παγερά αδιάφορους. Μια μικρή πόλη περίπου διακοσίων χιλιάδων κατοίκων, με ένα ιστορικό κέντρο χάρμα οφθαλμών, στολισμένο με σιντριβάνια-έργα τέχνης  και ντυμένο με λιθόκτιστους πεζόδρομους από τη μια του άκρη ως την άλλη.

 

Αναχώρηση στις 6:00 π.μ. από την π.Αγροτική,περίπου στις 8:45΄ φτάνουμε στις Καστανιές, μετά τον απαραίτητο έλεγχο στο τελωνείο μας περνάμε στα αφορολόγητα . Αφού κάνουμε τις απαραίτητες αγορές ξεκινάμε να περάσουμε τον έλεγχο από το Τουρκικό τελωνείο,επόμενη στάση το Κάραγατς (παλιά Ορεστιάδα) όπου θα θαυμάσουμε για λίγο τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό με το βαγόνι από το θρυλικό ORIAN EXPRESS που σταθμεύει εκεί.

Σε λιγότερο από 10΄από το Κάραγατς βρισκόμαστε στο κέντρο της Ανδριανούπολης περίπου 10:30-11:00 π.μ.για να ξεκινήσουμε την περιπλάνησή μας.

Η Ανδριανούπολη ήταν για περίπου εκατό χρόνια πρωτεύουσα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και αυτό φαίνεται από τα περίφημα κτίσματα που διασώζονται ακόμη όπως είναι το SELIMYE TZAMI.

Για τις αγορές μας είναι προτιμότερο να έχουμε λίρες,η αγορά της πόλης είναι μεγάλη και καλύπτει όλες τις καταναλωτικές ανάγκες,έχει τις σκεπαστές αγορές που όλα διαπραγματεύονται και τους υπέροχους πεζόδρομους με εκατοντάδες μαγαζιά.

Για μεσημεριανό φαγητό υπάρχουν αρκετά παραδοσιακά μαγαζιά πού σερβίρουν κατά κύριο τα υπέροχα κεμπάπ και τζιγέρια τηγανιτά.

Στις 15:00΄ξεκινάει το λεωφορείο για τα εμπορικά κέντρα MARGI και ERASTA με τα επώνυμα ρούχα και παπούτσια. Εδώ θα εξαντλήσουμε όλο τον υπόλοιπο χρόνο μας μέχρι να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής στις 18:45΄από το εμπορικό κέντρο.Μετά τους απαραίτητους ελέγχους στα σύνορα θα είμαστε στην πόλη μας στις 23:00΄-23:30΄το βράδυ περίπου.  

Υπ όψην οι υπερβολικές αγορές από τα αφορολόγητα σε τσιγάρα και ποτά ελέγχονται αυστηρά και επιβάλονται αυστηρά πρόστιμα!!!!!

 

Υπάρχουν 3 κλειστές αγορές. ΗBedesten Carsisi στο κέντρο, τοArasta Bazaar δίπλα στο Selimiye Cami, μα πιο σημαντική θεωρώ ότι είναι αυτή του Αλή Πασά (Alipasa Carsisi), δίπλα στον κεντρικό πεζόδρομο (Caraclar Cd ). Με 130 καταστήματα, που πουλάνε κυρίως τουριστικά είδη, ρούχα, παπούτσια, τσάντες κλπ.  Αν έχεις επισκεφτεί την κλειστή αγορά της Κωνσταντινούπολης, σου κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει αυτή η φασαρία και η ένταση που γνώρισες εκεί. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ ήσυχα και αυτό σε ξενίζει αρκετά. Από την άλλη είναι καλό διότι μπορείς να παρατηρείς όλη την εκτεθειμένη πραμάτεια δίχως να ενοχλείσαι από τους κράχτες με τις αγωνιώδεις φωνές τους.

 ΠΑΖΑΡΙ

 

 

Πληροφορίες Ταξιδιού

  • Διάρκεια Ταξιδιού: 1 ημέρα
  • Προορισμός: Ανδριανούπολη

Πωλήσεις